SAMMENLIGN STRØMPRISER NEMT OG HURTIGT

Tips for å forlenge batterilevetiden på iPhone

Forside > Guides > Tips for å forlenge batterilevetiden på iPhone

Oppdatert: 27. mars 2024

Vi bruker våre iPhones til alt fra å holde kontakten med venner og familie, til å finne informasjon og arbeide. På grunn av dette er det viktig å sørge for at batteriet varer så lenge som mulig. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan spare batteri på din iPhone.

An iPhone lying on a table with the screen turned off and all background apps closed to save battery

Det finnes flere enkle og effektive metoder for å forlenge batterilevetiden på din iPhone. Vi vil blant annet gå gjennom innstillinger og funksjoner som kan endres for å redusere batteriforbruket, samt vaner du kan tilegne deg for å sikre at batteriet alltid har nok strøm.

Ved å følge våre tips og råd, vil du kunne redusere unødvendig batteriforbruk og få mest mulig ut av din iPhone i hverdagen.

Slå av bakgrunnsoppdatering

A phone with a battery icon and a settings menu showing "background app refresh" turned off

Når vi snakker om å spare batteri på iPhone, kan en av de mest effektive metodene være å slå av bakgrunnsoppdatering. Bakgrunnsoppdatering er en funksjon der apper oppdaterer innholdet sitt automatisk, selv når de ikke er i bruk. Dette kan imidlertid medføre høyere batteriforbruk. I denne delen vil vi gå gjennom noen enkle trinn for å slå av bakgrunnsoppdatering og forbedre batterilevetiden på din iPhone.

Begrens apper som oppdaterer i bakgrunnen

Først og fremst er det viktig å identifisere hvilke apper som krever oppdateringer i bakgrunnen, og deretter begrense antallet. Følg disse trinnene for å gjøre det:

 1. Gå til Innstillinger på din iPhone.
 2. Velg Generelt fra menyen.
 3. Trykk på Bakgrunnsoppdatering.
 4. Se gjennom listen over apper og slå av bakgrunnsoppdatering for de du ikke anser som nødvendige.

Vi anbefaler å slå av bakgrunnsoppdatering for apper du sjelden bruker, eller apper som ofte oppdaterer innholdet sitt og derfor bruker mye batteri.

Automatisk oppdatering av e-post

Et annet viktig aspekt ved bakgrunnsoppdatering er automatisk oppdatering av e-post. Hvis du mottar mange e-poster, kan dette føre til betydelig batteriforbruk. Her viser vi deg hvordan du kan begrense automatisk oppdatering av e-post:

 1. Gå til Innstillinger på din iPhone.
 2. Velg E-post fra menyen.
 3. Trykk på Hent nye data.
 4. Velg en lengre tid for Hent-intervallet, eller slå av Trykk for å oppdatere manuelt.

Ved å justere disse innstillingene, vil e-postoppdateringen bli mindre hyppig, noe som bidrar til å spare batteri på din iPhone.

Ved å følge disse enkle trinnene for å slå av bakgrunnsoppdatering og justere e-postinnstillingene, kan vi forbedre batterilevetiden på våre iPhones og sørge for at de varer lenger gjennom dagen.

Juster skjermens lysstyrke og låseskjermstid

Det er to enkle metoder for å spare batteri på iPhone. Ved å justere skjermens lysstyrke og forkorte låseskjermstiden kan vi redusere strømforbruket og forlenge batteriets levetid.

Reduser lysstyrken

Skjermens lysstyrke har stor innvirkning på batteriets levetid. Hvis vi reduserer lysstyrken, trenger telefonen mindre strøm for å behandle informasjonen som vises.

For å redusere lysstyrken, utfør følgende trinn:

 1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.
 2. Trykk på Skjerm og lysstyrke.
 3. Juster Lysstyrke-skyveknappen til ønsket nivå – vi anbefaler å sette den lavere enn 50 % for å spare batteri.

Husk at du også kan aktivere Nattmodus fra Kontrollsenteret, som også kan bidra til å spare batteri ved å redusere lysstyrken og bruke varmere farger på skjermen.

Kortere tid før skjermen låses

En annen metode for å spare batteri er å redusere tiden før skjermen låses automatisk. Når skjermen låses, bruker telefonen mindre strøm ettersom prosessene som kjører i bakgrunnen reduseres.

For å forkorte låseskjermstiden, utfør følgende trinn:

 1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.
 2. Trykk på Skjerm og lysstyrke.
 3. Velg Lås automatisk.
 4. Velg en kortere tid. Vi anbefaler å sette den til 30 sekunder eller 1 minutt.

Ved å justere disse innstillingene kan vi spare batteri og forlenge batteriets levetid på iPhone.

Aktiver strømsparingsmodus

Hvordan og når aktivere

For å spare batteri på iPhone, anbefaler vi å aktivere strømsparingsmodus. Dette er en nyttig funksjon som forlenger batterilevetiden når telefonen har lite batteri igjen. For å aktivere strømsparingsmodus, følg disse enkle trinnene:

 1. Gå til Innstillinger på iPhone.
 2. Velg Batteri.
 3. Slå på Strømsparingsmodus ved å trykke på bryteren.

Det anbefales å aktivere strømsparingsmodus når batterinivået er under 20%. Dette vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av batteriet før det må lades opp igjen.

Begrensninger i strømsparingsmodus

Når strømsparingsmodus er aktivert, vil det være noen begrensninger i funksjonene på iPhone:

 • E-postoppdateringer blir mindre hyppige – e-post hentes manuelt.
 • App-oppdateringer i bakgrunnen stoppes.
 • Nedlastinger og oppdateringer av apper blir satt på pause.
 • Hey Siri-funksjonen blir deaktivert.
 • Visuell effekter er redusert.

Det er viktig å merke seg at selv om strømsparingsmodus begrenser noen funksjoner, vil de grunnleggende funksjonene som samtaler, meldinger og internettbruk fortsatt være tilgjengelige. Hvis du trenger å aktivere alle funksjonene igjen, kan du enkelt deaktivere strømsparingsmodus ved å følge trinnene ovenfor og slå av bryteren.

Ved å aktivere strømsparingsmodus på iPhone, kan du forlenge batterilevetiden og fortsatt ha tilgang til viktige funksjoner. Husk å lade telefonen regelmessig for å sikre optimal ytelse.

Administrer lokasjonstjenester

Lokasjonstjenester kan ha stor innvirkning på batterilevetiden til din iPhone. I denne delen vil vi fokusere på hvordan du kan administrere disse tjenestene for å spare mer batteri.

Slå av lokasjonstjenester for bestemte apper

De fleste appene på iPhone bruker lokasjonstjenester for å gi deg en bedre og mer personlig opplevelse. Men ikke alle appene trenger å vite hvor du er til enhver tid. For å slå av lokasjonstjenester for bestemte apper, gå gjennom disse trinnene:

 1. Gå inn i Innstillinger på din iPhone
 2. Velg Personvern
 3. Trykk på Lokasjonstjenester
 4. Du vil se en liste over apper som bruker lokasjonstjenester. For hver app, velg en av følgende alternativer:
  • Aldri: Appen vil ikke ha tilgang til din posisjon.
  • Spør neste gang: Appen vil spørre deg hver gang den trenger tilgang til din posisjon.
  • Mens appen brukes: Appen vil kun ha tilgang til din posisjon når den er i bruk.

Ved å begrense antallet apper som har tilgang til posisjonen din, kan du spare betydelig med batteri.

Bruk av systemtjenester

I tillegg til appene, bruker også iPhones systemtjenester lokasjonstjenester for en rekke formål. Noen av disse tjenestene er mer viktige enn andre, og du kan velge hvilke av dem du vil tillate å bruke posisjonen din. Her er hvordan du gjør det:

 1. Inne i Lokasjonstjenester, bla ned til bunnen av listen og velg Systemtjenester.
 2. Deretter ser du en liste over systemtjenester som bruker lokasjonstjenester. Slå av de du anser som mindre viktige for deg, som for eksempel Stedsbaserte Apple Ads og Stedsbaserte forslag.

Husk å være oppmerksom på hvilke tjenester du slår av, da noen av dem kan påvirke funksjonaliteten til iPhone. Men når du gjør kloke valg, kan du ytterligere forbedre batterilevetiden.

Oppdater til nyeste iOS-versjon

Fordeler med oppdateringer

Det er flere gode grunner til å oppdatere iPhone til den nyeste iOS-versjonen. For det første kan nye oppdateringer inneholde feilrettinger og forbedringer som hjelper med å spare batteri. Apple jobber kontinuerlig med å optimalisere ytelsen, og hver oppdatering kan potensielt forbedre batteriets levetid.

I tillegg får du tilgang til nye funksjoner og apper som kan være nyttige i hverdagen. Oppdateringer kan gi din iPhone bedre sikkerhet, noe som ikke bare beskytter dine personlige data, men også bidrar til reduksjon i bakgrunnsprosesser som bruker batteri.

Slik oppdaterer du

For å oppdatere iPhone til den nyeste iOS-versjonen, følg disse enkle steg:

 1. Sikre at iPhone er koblet til Wi-Fi og har tilstrekkelig batteri (eller er koblet til strøm).
 2. Gå til Innstillinger.
 3. Velg Generelt og deretter Programvareoppdatering.
 4. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, vil du se den under Last ned og installer. Klikk på den for å starte oppdateringsprosessen.
 5. Vent til oppdateringen er lastet ned og deretter installert. Det kan hende iPhone startes på nytt under prosessen.

Ved å følge disse stegene vil du alltid ha den nyeste iOS-versjonen på din iPhone, noe som bidrar til en bedre batteriopplevelse og økt effektivitet. Husk å alltid være oppdatert for å få mest mulig ut av din iPhone.

Minimer bruk av dynamiske bakgrunner og bevegelse

En av de enkleste måtene å spare batteri på iPhone er å minimere bruken av dynamiske bakgrunner og bevegelse. I denne seksjonen vil vi se nærmere på hvordan du kan gjøre dette ved å velge en stillestående bakgrunn og redusere bevegelse-effekter.

Velg en stillestående bakgrunn

Dynamiske bakgrunner er bakgrunnsbilder med bevegelse, og de kan se attraktive ut, men de forbruker mer batteri enn stillestående bilder. Vi anbefaler derfor å velge en stillestående bakgrunn. For å gjøre dette kan du følge trinnene nedenfor:

 1. Gå til Innstillinger på iPhone
 2. Velg Bakgrunn
 3. Trykk på Velg ny bakgrunn
 4. Under “Stillestående” skal du velge et bilde du liker
 5. Til slutt, trykk på Still inn og velg om du vil ha det på hjemskjermen, låseskjermen eller begge

Reduser bevegelse-effekter

En annen måte å spare batteri på iPhone er å redusere bevegelse-effekter, som for eksempel parallakseffekten. Parallakseffekten gir en illusjon av dybde, men det forbruker ekstra batteri. For å redusere bevegelse-effekter, gjør følgende:

 1. Gå til Innstillinger på iPhone
 2. Velg Tilgjengelighet
 3. Trykk på Bevegelse
 4. Slå på Reduser bevegelse

Ved å følge disse enkle trinnene kan du minimere bruk av dynamiske bakgrunner og bevegelse, noe som bidrar til å spare batteri på iPhone. Husk at hver lille justering kan gjøre en forskjell i batterilevetiden og hjelpe deg med å gjøre det beste ut av enheten din.

Denne guiden er forfattet av:

Marie Beck Hairing Enemark
Spesialiserer seg i å skrive guider om elektrisitet og elbiler

Utdanning:
Cand. scient, MSc, Ph.d.-student ved Aarhus Universitet

Forfatter & eier

Se profil