SAMMENLIGN STRØMPRISER NEMT OG HURTIGT

Bestill strøm

Forside > Guides > Bestill strøm

Oppdatert: 30. desember 2023

Slik bestiller du strøm

I denne moderne tidsalder, der strøm er essensiell for våre daglige liv, har et strømabonnement blitt en populær og praktisk måte å sikre pålitelig strømtilførsel. Enten du leter etter en ny strømleverandør eller ønsker å bytte til en mer praktisk ordning, vil du komme i kontakt med et strømabonnement

Hva er et strømabonnement, og hva innebærer det?

Et strømabonnement – også kjent som et strømabonnement eller strømavtale – er en avtale mellom en forbruker (deg som kunde) og en strømleverandør som fastsetter vilkårene for levering av elektrisitet til ditt hjem eller bedrift. Denne avtalen bestemmer hvordan du betaler for den elektrisiteten du forbruker, samt eventuelle ekstra tjenester eller gebyrer som kan være inkludert.

Selskapet som gir deg strøm utfører mange handlinger “bak kulissene” for å sikre at du alltid har strøm når du trenger det. De bruker noen av de månedlige betalingene dine for å sende deg regninger og hjelpe deg hvis du har spørsmål. En annen del av den månedlige betalingen brukes til å holde strømmen stabil og trygg, slik at den ikke går ut når du bruker den.

Fordeler og ulemper ved et strømabonnement

Når du vurderer å få strøm fra et strømselskap og dermed opprette et strømabonnement, er det noe du bør vite. Noen ganger kan prisen for å være kunde hos et selskap være lav, men på den annen side må du betale mer for hver strømenhet og kWh (kilowatt) du bruker. Andre ganger kan det koste mer å være kunde og ha et abonnement hos et selskap, men da kan prisen for hver strømenhet og kWh være billigere.

Hvis du bruker mye strøm, kan det være lurt med et dyrt abonnement fordi de billigere strømprisene kan oppveie den høye prisen for å være med i selskapet.

Kjøp billig strøm uten et strømabonnement

I en tid hvor prisen på elektrisitet kan utgjøre en betydelig del av husholdningsbudsjettet, har noen strømselskaper valgt å fjerne abonnementsprisen. Det betyr at du betaler 0 kroner i strømabonnement og kan få enda billigere strøm. Kanskje verdt å vurdere å kjøpe strøm på denne måten?

I stedet for å binde forbrukerne til faste månedlige abonnementskostnader, har disse selskapene skapt en strømavtalemodell som fokuserer på forbruket. Det handler om å gjøre energiforbruket ditt og strømregningen så enkelt og gjennomsiktig som mulig. Dette betyr at du bare betaler for den elektrisiteten du faktisk bruker – ikke mer, ikke mindre.

Hva er fordelene og ulemperne ved å ikke ha et strømabonnement?

Noen strømselskaper tilbyr som sagt muligheten for en strømavtale uten abonnement, men på den annen side kan det være en veldig lang bindingstid eller et introduksjonstilbud med en abonnementspris på 0 kroner, som senere vil utløpe. Dette kan føre til risikoen for å ende opp med et abonnement som er dyrere enn tilbudene fra konkurrentene. Fordelene med en strømavtale uten abonnement er at du oppnår besparelser, hvor det er mulig å velge en strømavtale uten abonnement og at du unngår å betale for skjulte kostnader.

Strømabonnement pris – hva koster det?

Når du bruker strøm hjemme for å tenne lysene eller få dine elektriske apparater til å fungere, er det noen kostnader du betaler til strømselskapet som strømabonnementspris.

Av alle pengene du betaler for strøm, går cirka 1% av kostnadene dine til strømselskapet som strømabonnementspris. Det kan virke som en liten del, men det er viktig. Pengene bidrar til å sikre at strømmen alltid er klar til bruk.

Nedenfor kan du se en oversikt over hvor mye et strømabonnement utgjør basert på et fiktivt prisforslag:

Strømpris (eksempel)Fast strømavtaleVariabel strømavtaleKlimastrømavtale
Strømforbruk, kr.270,00 øre pr. kWh110,00 øre pr. kWh150,00 øre pr. kWh
Abonnement, kr.Ca. 13,00 øre pr. kWhca. 16,50 øre pr. kWhCa. 14,50 øre pr. kWh

Bestill strøm: Slik bestiller du ditt strømabonnement

Å bestille et nytt strømabonnement trenger ikke å være en komplisert prosess. Men å bestille strøm og et strømabonnement er en viktig prosess som krever grundig vurdering og oppmerksomhet på detaljer. Med de rette trinnene og informasjonen kan du enkelt sikre en enkel og problemfri strømtilførsel til hjemmet ditt. Her er en trinnvis guide om hvordan du bestiller strøm og et nytt strømabonnement.

Trinn 1: Velg din leverandør

Først og fremst er det avgjørende å velge den rette strømleverandøren. Gjør grundig forskning og vurdering av forskjellige leverandører online. Fokuser på aspekter som pålitelighet, kundeservice, anmeldelser og prisstrukturer. En pålitelig leverandør vil ikke bare levere strøm, men også være tilgjengelig for å svare på spørsmålene dine og håndtere eventuelle problemer – når som helst, hvor som helst.

Trinn 2: Velg abonnementet ditt

Neste trinn innebærer å velge riktig strømabonnement som passer dine behov. Vurder faktorer som størrelsen på husholdningen din, forbruksmønsteret ditt og preferansene dine. Leverandører tilbyr ofte forskjellige typer abonnement, for eksempel fleksible planer eller mer stabile alternativer – variabel strømpris eller fast strømpris. Velg en plan som passer din livsstil og budsjett.

Trinn 3: Inngå et abonnement

Når du har bestemt deg for en leverandør og et abonnement, er det på tide å inngå et abonnement. Dette kan vanligvis gjøres online via leverandørens nettside eller gjennom en telefonsamtale med kundeservicen deres. Fyll ut nødvendig informasjon, som adressen din, kontaktinformasjonen din og det valgte abonnementet på nettsiden eller gjennom en telefonsamtale. Vær nøye med å sjekke at all informasjon er korrekt før du sender bestillingen din.

Trinn 4: Vent på aktivering

Etter at du har sendt inn bestillingen din, vil leverandøren gjennomgå informasjonen din, og prosessen med å aktivere abonnementet ditt vil begynne. Leverandøren tar seg av det meste av den tekniske biten. Til slutt vil du motta en bekreftelse når strømabonnementet ditt er aktivert, og du er klar til å motta elektrisitet i hjemmet ditt.

Denne guiden er forfattet av:

Marie Beck Hairing Enemark
Spesialiserer seg i å skrive guider om elektrisitet og elbiler

Utdanning:
Cand. scient, MSc, Ph.d.-student ved Aarhus Universitet

Forfatter & eier

Se profil