Informasjonskapsel- og personvernpolitikk

1. Introduksjon

Når du besøker stromsjekk.no samles det inn informasjon om deg, som brukes til å tilpasse og forbedre vårt innhold og øke verdien av annonser som vises på siden. Hvis du ikke ønsker at informasjon skal samles inn, bør du slette dine informasjonskapsler (se veiledning) og unngå videre bruk av nettstedet. Nedenfor har vi utdypet hvilken informasjon som samles inn og deres formål.

2. Informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet bruker “informasjonskapsler”, som er en liten, ufarlig tekstfil som lagres på enheten din for å gjenkjenne den, huske innstillinger, utføre statistikk og målrette annonser. Informasjonskapsler kan ikke inneholde skadelig kode som f.eks. virus. Du har mulighet til å stille inn hvilke informasjonskapsler du vil akseptere. Dette gjør du når du kommer inn på siden vår, og du kan gjøre det i “Informasjonskapselinnstillinger”.

Du kan også følge denne veiledningen hvis du ønsker å enten slette eller blokkere for informasjonskapsler på enheten din: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/.

3. Derfor bruker stromsjekk.no informasjonskapsler

Her hos StromSjekk.no bruker vi informasjonskapsler av flere ulike årsaker. Det gjør vi blant annet for å kunne øke teknisk funksjonalitet, slik at vi kan huske dine preferanser og innstillinger. Vi bruker dem også for trafikkmåling, så vi kan følge med på hvor mange som faktisk besøker siden, og hvordan siden blir brukt. I tillegg bruker vi det for å måle effektiviteten av våre markedsføringsannonser.

4. Personopplysninger

Generelt

Personopplysninger innebærer all slags informasjon som på en eller annen måte kan knyttes til deg. Når du bruker vår side, er dine data som utgangspunkt anonymisert, så vi har ikke personopplysninger.

Melder du deg på vårt nyhetsbrev samler og behandler vi informasjonen som du har oppgitt, for at du som bruker kan få den best mulige opplevelsen med vår service.

Vi samler og behandler typisk følgende typer informasjon: Et unikt ID og tekniske opplysninger om din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, din IP, geografisk plassering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I den grad du selv gir eksplisitt samtykke til det og selv taster inn informasjonene, behandles også: Navn, telefonnummer, e-post, adresse. Dette vil typisk være i forbindelse med påmelding til nyhetsbrev eller bruk av vår adresseinntasting.

Vi bruker blant annet dine personopplysninger til å danne oss et bedre kjennskap til brukerne og besøkende vi har her på siden. Det inkluderer bl.a. diverse analyser og også undersøkelser som kan brukes til formålet å forbedre vårt innhold og målrette vårt innhold til dine interesser. I tillegg bruker vi informasjonene til å sende innhold og anbefalinger basert på nettopp de informasjonene du har oppgitt.

Vi videreformidler selvfølgelig aldri dine personopplysninger til tredjepart, med mindre du har gitt ditt samtykke til det i forbindelse med din oppgivelse av informasjon. Videre, så samler vi aldri personopplysninger, uten at det faktisk er informasjon du selv har gitt til oss ved registrering, kjøp, deltakelse i undersøkelser eller lignende.

Sikkerhet

Vi behandler dine personopplysninger sikkert og fortrolig i overensstemmelse med gjeldende lovgivning, inkludert personvernforordningen og databeskyttelsesloven.

Dine opplysninger vil kun bli brukt til det formålet de er samlet inn til, og vil bli slettet når dette formålet er oppfylt eller ikke lenger relevant.

Vi har truffet tekniske og organisatoriske tiltak mot at dine opplysninger utilsiktet eller ulovlig blir slettet, offentliggjort, tapt, forringet eller kommer til uvedkommendes kjennskap, misbrukes eller på annen måte behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Opplysningene brukes til å identifisere deg som bruker og vise deg innholdet som vil ha størst sannsynlighet for å være relevant for deg, registrere dine kjøp og betalinger, samt kunne levere de tjenestene du har etterspurt. Det kan f.eks. være å sende nyhetsbrev med rett innhold basert på det du har meldt deg på og interagert med tidligere. I tillegg bruker vi opplysningene til å optimalisere våre tjenester og innhold.

Periode for lagring

Opplysningene lagres i den tidsperioden som er tillatt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige. Perioden avhenger av karakteren av informasjonen og bakgrunnen for lagring. Det er derfor ikke mulig å angi en generell tidsramme for når informasjonen slettes.

Videreformidling av informasjon

Vi benytter tredjeparter til lagring og behandling av data. Disse behandler utelukkende informasjon på våre vegne og må ikke bruke dem til egne formål.

Videreformidling av personopplysninger som navn og e-post osv. vil kun skje hvis du uttrykkelig gir samtykke til det i forbindelse med din påmelding, som beskrevet ovenfor.

Innsyn og klager

Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi behandler om deg i et vanlig format (dataportabilitet). Du kan dessuten til enhver tid gjøre innsigelser mot at opplysninger brukes. Du kan også tilbakekalle ditt samtykke til at det blir behandlet opplysninger om deg. Hvis opplysningene som behandles om deg er feil, har du rett til at de blir rettet eller slettet. Henvendelse om dette kan gjøres til: [email protected]o. Hvis du vil klage over vår behandling av dine personopplysninger, har du også mulighet til å ta kontakt med Datatilsynet.

Ønsker du ikke lenger at vi skal behandle dine personopplysninger, eller at vi skal begrense behandlingen av dine personopplysninger, kan du også sende oss en forespørsel om dette til ovennevnte e-postadresse.

Utgiver

Nettstedet eies og publiseres av: