SAMMENLIGN STRØMPRISER NEMT OG HURTIGT

Appene som drainer batteriet ditt raskest

Forside > Guides > Appene som drainer batteriet ditt raskest

Oppdatert: 27. mars 2024

I dagens teknologidrevne verden er det blitt mer og mer vanlig å benytte ulike apper på smarttelefoner og nettbrett for å holde seg oppdatert, underholdt og forbundet med omverdenen. Likevel kan bruken av disse appene ha en betydelig innvirkning på batteriets levetid og energiforbruket på enhetene våre. Det blir derfor stadig viktigere for forbrukere å være bevisste på hvilke apper som bruker mest strøm, slik at vi kan bruke enhetene våre mer effektivt og forlenge batteriets levetid.

Several high-power consuming apps on a smartphone screen

Dette temaet vil være av interesse for de som ønsker å redusere energiforbruket og optimalisere ytelsen til deres mobile enheter. Gjennom denne artikkelen vil vi utforske hvilke apper som er kjent for å forbruke mest strøm og gi en oversikt over hva vi kan gjøre for å minimere deres innvirkning på batterilevetiden.

Det er verdt å merke seg at strømforbruket til en app kan variere fra enhet til enhet, samt basert på individuelle brukere og deres bruksmønstre. For å gi en allsidig oversikt vil vi derfor også se på generelle trender og gjennomsnittlige strømforbruksmønstre knyttet til populære apper i norske markedet.

Apper som tapper batteriet ditt

A phone battery icon drains as certain apps consume power

Sosiale medier apper

Sosiale medier apper er kjent for å bruke mye strøm på grunn av deres konstante behov for å oppdatere og laste ned innhold. Noen av de mest strømkrevende sosiale medieappene inkluderer:

 • Facebook: Det er rapportert at Facebook-appen drar betydelig strøm fra telefonbatteriet. Dette skyldes blant annet bakgrunnsprosesser og konstant oppdatering av innholdet.
 • Snapchat: Som en app som fokuserer på bilde- og videoinnhold, krever Snapchat mye strøm for å laste ned og vise innholdet raskt.
 • Instagram: Bilde- og videofunksjonene til Instagram kan også sluke batteriet på telefonen din, spesielt når du ser på Stories eller utforsker nye innlegg.

Spill og underholdningsapper

Spill og underholdning kan være svært strømkrevende, spesielt når de inneholder grafiskintensive funksjoner eller kjører i lengre perioder. Her er noen eksempler på spill og underholdningsapper som tapper batteriet ditt:

 • Pokémon GO: Som et populært, stedsbasert spill krever Pokémon GO konstant GPS-sporing og skjermaktivitet, noe som kan tømme batteriet raskt.
 • Netflix: Å strømme videoer på Netflix-appen kan være en enorm belastning for batteriet, spesielt hvis du ser på filmer eller serier med høy oppløsning.
 • Candy Crush Saga: Dette populære spillet er kjent for sine fargerike grafikk og kan også bruke mye av telefonens strøm gjennom langvarig spilling og bakgrunnsaktivitet.

Navigasjonsapper er viktige verktøy for mange brukere, men de kan også være store strømforbrukere. Noen eksempler på strømkrevende navigasjonsapper inkluderer:

 • Google Maps: Google Maps er en av de mest brukte navigasjonsappene, men bruken av GPS, kartoppdateringer og trafikkrapporter kan tære på batteriet.
 • Waze: Denne trafikk- og navigasjonsappen tilbyr sanntidsinfo om trafikk og veiforhold, men dens konstante GPS-sporing og dataoverføring kan resultere i betydelig batteripåvirkning.
 • Apple Maps: Selv om Apple Maps fungerer likt Google Maps og Waze, har det også lignende strømkrevende funksjoner som GPS-sporing og kartoppdateringer.

Det er altså viktig å være bevisst på hvilke apper du bruker og hvor mye strøm de forbruker på enheten din. Vurder å justere innstillingene på telefonen din og begrense bruk av strømkrevende apper for å spare batteri.

Hvordan identifisere strømkrevende apper

Når det kommer til å finne hvilke apper som bruker mest strøm på enheten din, er det to hovedmetoder vi anbefaler å prøve: Innstillinger for batteribruk og Tredjeparts batteriovervåkningsapper. Vi vil forklare hvordan du kan bruke begge metodene for å identifisere de mest strømkrevende appene på din telefon eller nettbrett.

Innstillinger for batteribruk

De fleste moderne smarttelefoner og nettbrett tilbyr en innebygd metode for å overvåke batteribruken per app. For å finne dette, følg disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din
 2. Velg Batteri eller Batteribruk (navnet på denne menyen kan variere avhengig av enheten)
 3. Se på listen over appene som er rangert etter prosentandel av batteribruken

Her vil du se en liste over appene som bruker mest strøm. Vær oppmerksom på at apper som er i konstant bruk, som e-post og sosiale medier, ofte kan ha en høy batteribruk, men det betyr ikke nødvendigvis at de er ineffektive.

Dette er et eksempel på en tabell som viser batteribruk etter app:

AppBatteribruk %
Mobilnettverk20%
Skjerm18%
E-post15%
Sosiale medier12%
Spill9%

Tredjeparts batteriovervåkningsapper

Hvis den innebygde batteriovervåkingen ikke gir deg nok detaljer, kan du også prøve en tredjeparts batteriovervåkningsapp. Disse appene gir ofte mer detaljert informasjon om hvilke apper som bruker mest strøm og hjelper deg med å identifisere strømkrevende apper mer effektivt. Vi anbefaler å undersøke og teste ulike batteriovervåkningsapper for å finne en som passer best for dine behov. Noen populære alternativer inkluderer GSam Battery Monitor, AccuBattery og Battery HD.

Når du har funnet en tredjeparts batteriovervåkningsapp som du liker, følg disse trinnene for å se hvilke apper som bruker mest strøm på enheten din:

 1. Installer appen fra App Store eller Google Play
 2. Åpne appen og gi den nødvendige tillatelsen for å overvåke batteribruk
 3. Se på listen over apper som er rangert etter prosentandel av batteribruk

Til slutt, husk å holde øye med strømbruk over tid, da apper kan ha forskjellig strømforbruk avhengig av hvor mye du bruker dem og i hvilke situasjoner.

Tips for å redusere strømforbruket

Det er viktig å være klar over hvilke apper som bruker mest strøm, og det finnes flere teknikker for å redusere strømforbruket på smarttelefonen.

Begrens bakgrunnsaktivitet

En av de største strømforbrukerne er apper som kjører i bakgrunnen. For å redusere strømforbruket, anbefaler vi å begrense bakgrunnsaktiviteten for energikrevende apper.

 • Gå til Innstillinger > Apper og varslinger > Se alle apper. Her kan du se en liste over alle appene på telefonen din.
 • Velg en app og gå til Batteri. Der kan du se appens bakgrunnsstrømforbruk og velge å Begrense bakgrunnsaktivitet.

Dette vil redusere antallet oppdateringer og prosesser kjørt i bakgrunnen, noe som igjen vil redusere strømforbruket.

Juster skjermens lysstyrke

En annen viktig faktor når det gjelder strømforbruk, er skjermens lysstyrke. Vi anbefaler å justere skjermens lysstyrke for å spare strøm, og du kan enkelt gjøre dette ved å:

 • Sveipe ned fra toppen av skjermen for å få tilgang til hurtiginnstillinger.
 • Finn lysstyrkeskyveknappen og juster lysstyrken til et nivå som er behagelig for øynene, men samtidig lavere enn standardinnstillingen.

Dette vil redusere strømforbruket betydelig, spesielt hvis du jevnlig bruker telefonen til å se på videoer eller spille spill.

Oppdater apper regelmessig

Det er også viktig å oppdatere appene på telefonen din, da utviklere kontinuerlig jobber med å forbedre og optimalisere ytelsen, noe som ofte fører til lavere strømforbruk. For å oppdatere appene dine, følg trinnene nedenfor:

 1. Åpne Google Play Store eller Apple App Store.
 2. Gå til Mine apper og spill (Android) eller Oppdateringer (iOS).
 3. Trykk på Oppdater alle for å oppdatere alle appene samtidig eller velg enkeltapper og trykk på Oppdater.

Ved å holde appene dine oppdatert vil du dra nytte av de nyeste forbedringene og optimaliseringene, og dermed redusere strømforbruket.

Denne guiden er forfattet av:

Marie Beck Hairing Enemark
Spesialiserer seg i å skrive guider om elektrisitet og elbiler

Utdanning:
Cand. scient, MSc, Ph.d.-student ved Aarhus Universitet

Forfatter & eier

Se profil